Plaguesville, USA

0
Postet 14. marts 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 352
 

I Jim LaVigne’s post-apokalyptiske roman ‘Plaguesville, USA’ beskrives et Amerika i 2075. Et virus har udslettet det meste af jordens befolkning – med udsigt til at resten dør indenfor den næste generation. Verden er i ruiner. Radioaktive områder. Psykopatiske kannibaler. Lovløst indbildsk storhedsvanvid. Mutanter. En dreng uden tale. Opvokset i ødemarken. Små genopståede klaner. Dyrisk […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

plaguesville-usaI Jim LaVigne’s post-apokalyptiske roman ‘Plaguesville, USA’ beskrives et Amerika i 2075. Et virus har udslettet det meste af jordens befolkning – med udsigt til at resten dør indenfor den næste generation. Verden er i ruiner. Radioaktive områder. Psykopatiske kannibaler. Lovløst indbildsk storhedsvanvid. Mutanter. En dreng uden tale. Opvokset i ødemarken. Små genopståede klaner. Dyrisk hierarki.
Midt i ødemarken kører Justin og resten af holdet fra CDC rundt i deres mobile laboratorium. De er uerfarne overlevere og ødemarksnovicer, men de har et mål. De er på vej til Californien med Howard, der overlevede virussets første streng, og som menes at kunne levere en vaccine mod den evigt muterende virus. De bliver jagtet af en dusørjæger, der skal levere Howard til New America: Et samfund, skabt af en guvernør med diktatoriske træk og med en magtliderlig politichef. Oprør ulmer. Turen byder både på spændende og ubehagelige bekendtskaber.

Er du til apokalyptiske ruiner i en brutal og uoplyst og uuddannet verden, er denne bog helt sikkert noget for dig. Det er en spændende blanding af Mad Max, Fallout, Borderlands og Clockwork Orange og den har det hele uden at være amerikaniseret eller plagierende. Hovedpersonerne er godt beskrevet og føles levende og elskværdige og de lovløse virker troværdige. Sceneriet er godt beskrevet og synligt. Det hele virker meget fuldendt og pålideligt og overbevisende; Plausibelt, selv i vanvittige situationer. Jim LaVigne er meget fortællelysten og behersker i bogen mange historier på samme tid. Glæde ved at forme en historie er meget tydelig. Intet virker spildt.

‘Plaguesville, USA’ er ikke en bog, der definerer en ny genre, men bestemt en bog der skiller sig ud. Den er underholdende. Det er flot, fuldendt og gennemført.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)