Plague of the Dead

0
Postet 22. februar 2010 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 320
 

1 del af The Morningstar Strain. Bogen følger den menneskeskabte virus Morningstar fra dens udbrud til den kynisk og ustoppeligt indtager mere og mere af verden. Vi oplever hvordan regeringer fejler i at forhindre den i at sprede sig og det dokumenteres hvordan nationer samles i et forsøg på at indkapsle og kontrollere masserne af […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen


1 del af The Morningstar Strain.

Bogen følger den menneskeskabte virus Morningstar fra dens udbrud til den kynisk og ustoppeligt indtager mere og mere af verden. Vi oplever hvordan regeringer fejler i at forhindre den i at sprede sig og det dokumenteres hvordan nationer samles i et forsøg på at indkapsle og kontrollere masserne af døde.

The Morningstar Strain: Plague of the Dead er mere historien om udbruddet og hvordan den håndteres (selvfølgelig set fra amerikansk side) globalt. De mest fremtrædende identiteter som følges er: Anna Demilio der er forsker og arbejder med virussen fra før den slipper ud og Julie Ortiz der er reporter og offentliggør hemmelige dokumenter i bedste sendetid. De tages begge til fange for brud på nationens sikkerhed. General Sherman på USS Ramage der er sendt til Suez kanalen for at holde hoben af døde i Afrika. Selvsagt går det ikke som planlagt. Der er flere biroller i bogen, som man mistænker for at få mere spillerum senere: Denton – en fotograf, der er med på USS Ramage for at dokumentere udbruddet. Mason – en NSA agent. Ewan Brewster – en soldat i den amerikanske hær.

Bogen er meget fuldendt og professionel. En gennemtænkt og spændende fortælling, der er godt skrevet. Historien er fortalt i et roligt, tålmodigt tempo og den meget ambitiøs. Den er både dramatisk og blodig og krydret med strejf af paranoid zombie jeg-skal-give-dig gys. Det er spændende læsning. Nok en af de mest ambitiøse zombie bøger jeg har læst i noget tid.

Det er en underlig fornemmelse at anmelde bind 1 og 2 i Morningstar Strain serien, da Z. A. Recht døde kun 26 år gammel i december sidste år. Han skulle have lagt sidste hånd på 3 afsnit i serien, men tiden må vise om den bliver udgivet. Det kunne være et flot træk i forhold til hans eftermæle.

Bøgerne bør læses i rækkefølge.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)