Pandaemonium

1
Postet 19. januar 2013 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 779
 

:

Dansk og dejlig.
 

:

Effekterne er lettere repeterende.
 

I en lejlighed på Nørrebro kommer Fortæreren til live. Han skabes i en sky af fluer og finder symbolsk næring i sin egen moders kød. Missionen er at overtage verden. Ubarmhjertigt og kynisk.

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Pandaemonium forside

Så tæt på kunne han se, hvordan nogle af mandens indre organer var begyndt at presse sig ud af maven. Rødlige klumper skvulpede rundt under huden, som var den et tyndt stykke madfilm.

I en lejlighed på Nørrebro kommer Fortæreren til live. Han skabes i en sky af fluer og finder symbolsk næring i sin egen moders kød. Missionen er at overtage verden. Ubarmhjertigt og kynisk. Få måneder efter er der kun knapt et dusin levende mennesker tilbage i Danmark. Fortæreren har overnaturlige kræfter og fra sin trone i Københavns udbrændte ruiner, befaler han De Døde i et korstog mod de overlevende, som han holder telepatisk øje med.

Fra Drøsbro til Nørrebro følger vi de overlevende i små afsnit.

De forskanser sig og de forsøger at isolere sig, men slutteligt må de indse, at forude venter den uundgåelige kamp mod det onde.

Og tør de stole på en barnligt begavet voksen, der taler gennem sin bamse Pelle .. og der er noget mystisk med de katte, der har sluttet sig til dem ..

Som udgangspunkt er det er en udsøgt fornøjelse igen at åbne en dansk apokalyptisk zombieroman, og netop fordi den er dansk er forventningen og håbet nok større end normalt.

Læg bare din virkelighed i en bunke ved siden af sofaen og lad dig trække ind i denne vanvidsforestilling.

Silvestris massive zombieværk er spundet løst op omkring oldtidens overtro og mystik og drager paralleller til flere kulturer og mytologier. Jeg fornemmer inspiration fra Kings The Stand og Romero og Fulcis film, men uden at Pandaemonium virker plagierende. Silvestri har en forkærlighed for insekter og kropsvæsker, og handlingen præsenteres gennem en overflod af blod, masse, væske, kranier, huller og forrådnelse .. eller også er det måske bare betegnende for genren. Pandaemonium er udpenslet splat. Vi kan jo lide det.

Pandaemonium er skrevet på en ubesværet måde med et farverigt metaforisk sprog, hvor buzzord får det til at dæmre hos selv de langsomste læsere. Silvestri har en anderledes måde at forfatte sit budskag, og nogle sætninger virker nærmest smidt ind som en pludselig indskydelse, men det kommer frem uanset. Men det virker meget godt. Den er en kende løs i dialogen og har sorte moderate platheder drysset fermt ud over hele bogen, men det spolerer ikke handlingen, der ikke synes at tage sig selv voldsomt højtideligt. De kan dog godt virke malplacerede og en kende anstrengende i længden og ligeledes zombiernes måder at dø på, der gradvist bliver mindre og mindre fantasifulde. Der er tilsyneladen grænser for hvor ofte en hjerne kan splatte ud uden at virke repeterende.
Smag og behag.

Pandaemonium efterlader sin læser med en følelse af, at have læst et episk massivt værk og for dette og splateffekterne, og for at foregå i Danmark og være dansk, skal den have 4 stjerner. Gu’ skal den så.

Gratis smagsprøve på universet findes i ebogen Øen, der kan findes her.

Om skribenten

Daniel Henriksen


En kommentar


  1.  
    Sofie

    Personligt finder jeg afsnitene med ham fortæreren lettere kedelige. Nok mest pga det okkulte/overnaturlige, som jeg har det lidt svært med at få til passe ind i zombiegenren. Jeg kan dog meget godt lide de afsnit hvor man følger de overlevende, og deres rejse igennem Danmark.. Men nu er jeg også en sucker for den klassike zombiegenre 🙂 Men på trods fortæreren og hans fantastiske evner, er det en god bog som fortjener at blive læst ! 🙂

Skriv et svar


(krævet)