Oprør

0
Postet 3. april 2011 af i Science Fiction

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 414
 

Sidste bog i trilogien om landet Panum er udkommet på Gyldendal og byder på en yderst værdig og realistik afslutning på trilogien om landet Panem og eventyret om Kattua Everdeen. Det er ganske forståeligt, hvorfor Suzanne Collins har modtaget utallige gode anmeldelser og bøgerne er nomineret til flere priser og har ligget i 2 år […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

Sidste bog i trilogien om landet Panum er udkommet på Gyldendal og byder på en yderst værdig og realistik afslutning på trilogien om landet Panem og eventyret om Kattua Everdeen. Det er ganske forståeligt, hvorfor Suzanne Collins har modtaget utallige gode anmeldelser og bøgerne er nomineret til flere priser og har ligget i 2 år på New York Times bestseller-liste. Mens denne anmeldelse skrives er Dødsspillet i pre-produktion og de involverede aktører inkluderer blandt andet Lionsgate Films og Jennifer Lawrence fra Winters Bone. Jennifer Lawrence skal spille Kattua. Spændende. Filmen er sat til at udkomme i 2012.
Vi finder Panem indhyllet i kaos. Capitol og præsident Snow sætter hårdt ind mod oprørerne i distrikterne med groteske mutaer og han bomber ganske kynisk og voldsomt og ignorerer hvem og hvad der er målet.
Kattua er efter hendes optræden i Dødsspillet en kendt person og oprørslederen Coin ønsker at bruge Kattua til at opildne oprørene og ikke miste modet mod mægtige Capitol. Således finder vi også Kattuas distrikt 12 i ruiner. Peeta er fanget og hjernevaskes af Capitol. Kattua og Gale trænes og bruges til fjernsyns-spots, der viser Capitols brutalitet og at diktator Snow må væltes.
Fronterne trækkes op i den første del af bogen og magtbalancen afprøves. Kattua lærer snart at krig også er en voldsom mængde politik og meget udspekuleret medie eksponering. Men Kattua vil ikke bare se på og være pæn, hun vil kæmpe. Langsomt går det op for Kattua, at hun i virkeligheden måske bare er en brik på brættet af et langt større spil. Måske er der i virkeligheden flere der vil drage nytte af hendes død?
Oprør er en mareridts vision af en 1984-agtig fremtid. En flot gennemført fortælling, der er både spændende, sørgelig og dyster.
Både bog 1 og 2 er anmeldt andetsteds her på Trauma Magazine.
Bøgerne bør læses i rækkefølge og ikke enkeltvis.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)