Nightjack

0
Postet 25. maj 2013 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 227
 

:

Piccirilly skriver så englene synger
 

:

Knævrende og en kende rodet
 

Da Pace udskrives fra et mental hospital bortføres han af Faust, Pia og Hayden. De er alle skizofrene og lider af indviklede indbildninger og identiteter. De tre bortførere jagtes af en græsk våben mogul, da en af deres alternative identiteter – formentlig – har voldtaget og muligvis dræbt mogulens datter. Pace er i stand til at […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Nightjack

He’s insane,” Pace said. “We all are. You should go away now.”

Da Pace udskrives fra et mental hospital bortføres han af Faust, Pia og Hayden. De er alle skizofrene og lider af indviklede indbildninger og identiteter. De tre bortførere jagtes af en græsk våben mogul, da en af deres alternative identiteter – formentlig – har voldtaget og muligvis dræbt mogulens datter. Pace er i stand til at se og kommunikere med de forskellige identiteter og forsøger nu at udrede hvad der egentlig er sket.

Pace er selv en af William Pacellas identiteter, og deler krop med den psykopatiske morder Nightjack, der blev skabt da Pacellas hustru brændte ihjel i en restaurationsbrand orkestreret af ejeren, der er medlem af den lokale mafia.

Pace indleder en voldsom hævntogt i en søgen efter dem, der slog hans kone ihjel, mens de alle jagtes mere og mere intens af våben mogulen til det går op for dem, at de må tage til Grækenland for at få afsluttet det hele og deres egne traumer i en verden, der bliver mere og mere psykotisk som medicinen fortager sig.

Slutteligt kan det blive nødvendigt at fremtvinge Nightjack for at overleve.

Puha! Indledningsvis må jeg nævne, at Piccirilli kan skrive så englene synger. Det er nærværende, fyldt med atmosfære og man føler sig hjemme i hans ord. Han skriver på en levende måde, der er nem at forstå og som taler direkte til læseren. Han er meget dygtig til at gå under huden på sine karakterer. Jeg tror oprigtigt at han kan få alt til at virke interessant og sejt. Dette gælder ikke bare ‘Nightjack’. Bogen har så mange punchlines at jeg næsten blev knockoutet 😉

…Jack was laughing.
Let’s get on with it. I still have someone I need to kill, and I’m sort of in a hurry here.

Flere bøger faldt mig for øjnene, da jeg anmeldte den.
Den er bygget op som Josh Bazells eminente ‘Exgangster’, minder lidt om Brian Keenes ‘Kill Whitey’ og der er et strøg af Palahniuk over den også .. men nok mest de syge karakterer.

Det skal dog lige nævnes, at det kan være en vanskelig opgave, at følge med i de mange identiteter og udredningen af disses gerninger – og at hvis man taber tråden, så bliver snakken ren knævren. For mig gik det desværre ud over bogens intensitet og intimitet. Den kan derfor virke som en rodet affære, men jeg må sige at Piccirilly redder meget alene med sin måde at skrive på.
Den får 3,5 stjerner for sin velskrevne rejse ind i skizofreniens mange ansigter.

Piccirilli kæmper i øjeblikket med en kræftsvulst i hjernen og Crossroad Press donerer 100% af alt salg direkte til Tom og familien. Flot!

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)