Murphy’s Law (Roads less traveled, bog 2)

0
Postet 10. april 2013 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 240
 

Kasey og hendes gruppe er blevet spredt. Flere af dem er blevet bortført og gruppen forfølger dem nu på hesteryg gennem et nådeløst vinterlandskab. Overalt er Deadheads, der har udviklet sig med tiden, og nu udgør en endnu større fare. De søger ly i et fængsel, hvor situationen mellem beboerne i forvejen er spændt til […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Murphy's Law

He didn’t really look like a criminal, or a psycho. I’d been wrong before.

Kasey og hendes gruppe er blevet spredt. Flere af dem er blevet bortført og gruppen forfølger dem nu på hesteryg gennem et nådeløst vinterlandskab. Overalt er Deadheads, der har udviklet sig med tiden, og nu udgør en endnu større fare. De søger ly i et fængsel, hvor situationen mellem beboerne i forvejen er spændt til bristepunktet, og Kasey må tage nogle opgør, både for sin egen skyld, men også for beboerne og sin egen gruppe .. Alt imens Kasey kæmper med sin egen sorg.

Udenfor samler der sig flere og flere døde. og det er et spørgsmål om tid, før opgøret skal tages.

On the hill above us sat a church. Its parking lot was full of vehicles. We were close enough to see a padlock on the door and a crucified zombie displayed on the small front yard. There was also a homemade wooden sign next to the deadhead. We couldn’t read all the words, but we could definitely make out the first line. Dead Inside.

Jeg kan godt lide C. Dulaneys måde at skrive på. Den er apokalyptisk på en populærlitterær facon og flere gange undervejs forestillede jeg mig et The Walking Dead scenarie. Den har et WD/westerntema over sig, men uden at virke plagierende. På samme måde som serien, appelerer bogen også til andet end bare genrefans. Et par bøger mere og vi kan kalde Dulaney for zombiefiktionens Stephenie Meyer (how’s that for a blurb, Permuted Press?). Jeg spænder buestrengen her, men jeg er sikker på at I forstår hvor jeg vil hen: Dumme mennesker læser ikke Trauma Magazine 😉

Charmen ved Roads less Traveled serien er at den syner mere menneskelig end mange andre zombiebøger. Den gør meget ud af sine overlevende, – hvad de gør, hvordan de overlever og hvordan deres samfund er bygget op – og virker nærmest som et eventyr i zombie-apokalyptisk-land. Når det så er skrevet er der flere Z’s i denne end The Plan. Den er velskrevet og meget rig på billeder. Den er meget drevet af sine karakterer og spillet mellem dem. Dulaney virker meget bevidst om hvad hun vil og den virker generelt meget gennemtænkt. Selv skiftet mellem jeg-fortæller og tredje person fungerer godt. Historien og karaktererne er modnet i denne bog nummer 2. Omvendt kan ‘Murphy’s Law’ godt virke som et mellemspil – en rigtig to’er. Der er ikke helt den samme nerve som i The Plan og den har omvendt heller ikke rigtigt nået sit klimaks endnu. Ikke at misforstå. Den er bestemt ikke kedelig eller ubetydelig. Det trækker en smule ned at de gode og onde er så definerede som de er. Begge hold er nemme at få øje på og overrasker ikke. Bogen ville have godt at et eller andet uforudset, en eller gnist til at sparke den lidt bagi.

Og!
Damn! Kasey er en sej tøs.

Murphy’s Law refererer til den første bog og bør ikke læses selvstændigt.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)