Lights Out

0
Postet 8. august 2013 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 272
 

:

Sej ad h.. til
 

:

Lidt mere om monstrene, tak
 

‘Lights Out’ var en fyldning og interessant læsning og den overraskede mig positivt. Den har en rå dyrisk vildskab over sig.

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

lightsout1

The prisoners of Burnham were in some serious shit.

I Burnhams højsikkerhedsfængsel sidder der fanger af hård kaliber. Flere af dem gemt væk på livstid. De er typer, der ikke er bange for noget – heller ikke ledelsen. Der er fire overordnede fraktioner og da nogen fra to af fraktionerne dræbes mens de er i isolation, slår det gnister mellem både de indsatte og ledelsen. Alle anklager alle og der planlægges hævn.

Pludselig forsvinder ligene fra fængslets ambulatorium og selvom der søges, kan de ikke findes. Nu bliver mistroen så stor og spændingerne så voldsomme, at fængslet sættes i lockdown – fangerne låses inde i deres celler og må ikke komme ud. Ledelsen indkalder til møde med fraktionernes ledere og de aftaler en våbenhvile, indtil mysteriet er løst. Men alligevel forsvinder flere på mystisk vis og til sidst går det op for fangerne, at den eneste mulighed for at overleve er at arbejde sammen.

Noget er brudt ud fra under fængslet .. og det er sultent.

Ahh. Me like!
Jeg synes det er rart med monster-vampyr-splat igen og det passer overraskende godt, at scenen er sat i et fængsel. Bogen er hårdkogt, og det flyder med gloser, der burde kunne lære den almene dansker et par fiffe skældsord, hvis der engang emigreres til udlandet. Ikke en unødvendig, overfladisk, vulgær, banden og svovlen, men i det omfang, der er nødvendig, stedet og stemningen taget i betragtning. Lingoen har min velsignelse. Og Nate Southard virker til at have helt styr på det.

‘Lights Out’ var en fyldning og interessant læsning og den overraskede mig positivt. Den har en rå dyrisk vildskab over sig. Den har nerve og fængselscharme (det er nemt at sige på denne side af hegnet), loyalitet, ulækker masochisme (med mindre..) og det er en af dem, man gerne så filmatiseret – selvom noget af det, der virker godt i bogen, sikkert vil virke en smule cheesy på film. Bevares. Den er velskrevet og intens fra begyndelsen til enden og .. den er vel bare sej på en eller anden måde.

Jeg kan anbefale den.

Its face was almost familiar, one he might have seen before. Though caked with dirt and blood and something that smelled like feces, it wore the same prison grays he normally wore. Its features had twisted into something inhuman, and as it spread its lips in an evil sneer, Maggot saw teeth that were sharp and gleaming and much too large.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)