Judgment Day

0
Postet 11. juli 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 248
 

:

Varm og jovial. Om mennesker.
 

:

Kan virke lidt rodet. Atypiske zombier.
 

Enden på vores eksistens begynder i det små. Ikke med brag og ild og kamp. Folk nyser og snøfter. Influenza-epidemi. Mange syge. Mange døde. Det eskalerer voldsomt indenfor få uger. FEMA lejre omkring i landet. De skjuler noget, for hvor mange er egentlig døde og virker den nye vaccine i det hele taget? Nogle er […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Enden på vores eksistens begynder i det små. Ikke med brag og ild og kamp. Folk nyser og snøfter. Influenza-epidemi. Mange syge. Mange døde. Det eskalerer voldsomt indenfor få uger. FEMA lejre omkring i landet. De skjuler noget, for hvor mange er egentlig døde og virker den nye vaccine i det hele taget? Nogle er immune, mens de døde må brændes i kæmpe grave. Snart er de syge uønskede og flygtninge i eget land og skydes.
Defcon 1.

Virusset muterer og vaccinen skaber levende døde. Flere større byer opgives til fordel for zombierne. FEMA lejrene ender som lukkede dødslejre, når de døde går igen. De immunes blod bruges til en vaccine og militæret sender dusørjægere ud for at indhente overlevende, der bruges som malkekvæg og tappes for blod i haller fyldt med senge. Zombierne ændrer sig. Nyt hud under det døde. De er hurtige. Predatoriske. De jagter i grupper. De formerer sig. Zombie møder mand som cro-magnon mødte neanderthal. Skal de overtage verden?
Alfahanner.

Vi følger Jeb Stone og Erin Costner i tiden hvor menneskeheden er til retssag. Jebs leder efter sin immune kone i militærets lejre og Erin er virulog og kæmper mod tiden og sig selv.

The world was now a dark and terrible place, and monsters walked the land.

Judgment Day er meget berettende og den virker troværdig og JE Gurley gør en indsats for at holde den sådan. Den begynder som en regulær apokalyptisk thriller og det kan jeg godt lide. Den handler om mennesker i voldsomme situationer. Den er menneskevarm og jovial og emmer af god stemning. Bevares! Så god stemning som vi psykotiske nu engang finder ved Verdens ende. Stemningsfyldt er nok et bedre ordvalg. Den går tæt på hovedpersonerne uden alligevel at komme helt ind under huden på dem, og man fornemmer at man har med almindelige mennesker at gøre, der står og går som du og jeg. Det gør Gurley godt.

Bogen føles sært lovløs med en snert af noget uintelligent hillbilly-agtigt. Det er ret frygtindgydende i sig selv. Historien er grufuld fordi hovedpersonerne virker reelle og ikke fordi den er intens og nærværende. Det er JE Gurleys styrke: At fortælle og beskrive og give liv. Det kommer til udtryk i humane karakterer. Det er her han er hjemme og man mærker flowet.

Indforstået:
Jeg ville gerne høre mere til Vinces dagbog. Hvorfor ikke brudstykker? Det kunne give flere dimensioner til historien.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)