Journal 64

0
Postet 26. november 2010 af i Krimi

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 474
 

Vi følger Afdeling Q’s arbejde med at efterforske fem forsvindinger i midten af 1980’erne, hvis tråde alle syntes at lede mod kvindehjemmet på Sprogø. I midten af denne efterforskning står Afeeling Q’s leder, Carl Mørck, der i forvejen er travlt optaget af personlige anklager, familiære problemer og levn fra tidligere sager, i form af hans […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen
Journal 64
Vi følger Afdeling Q’s arbejde med at efterforske fem forsvindinger i midten af 1980’erne, hvis tråde alle syntes at lede mod kvindehjemmet på Sprogø. I midten af denne efterforskning står Afeeling Q’s leder, Carl Mørck, der i forvejen er travlt optaget af personlige anklager, familiære problemer og levn fra tidligere sager, i form af hans parti i kollegaens invaliditet. Et håb vækkes dog.
Som den humanitæres nemesis, beskrives fertilitetslægen Curt Wad, der har taget en rolle i sit fars parti: Rene Linier, hvis skjulte dagsorden er ideal-dyrkelse og race-forædling. Curt Wad viser sig at have mange farlige kontakter og styrer liv og død med en rysten på hovedet og en pegen med fingrene. En dansk godfather med bredt smil og jakkesæt, vished om sin position og sociopatisk om sit virke.
Afdeling Q må sande at Curt Wad er en farlig mand at efterforske.
Sideløbende med følger vi gennem flere årtier Nete Hermansen og hvordan hun er tilskuer til en række hændelser gennem sit liv, der har så voldsom indvirkning på hende, at hun til sidst føler sig nødsaget til at gribe til selvtægt.
Den prisbelønnede Jussi Adler-Olsen er tilbage med endnu en barsk fortælling fra Afdeling Q’s kontorer på politigården. Med sit udspring i pigen fra Journal 64 følger en hård og brutal fortælling om dumhed, ignorance og hævn. Journal 64 er en moderne og barsk askepot historie. En kriminalroman af høj klasse, der byder på skarpe dialoger, sproglige finurligheder og vokale smilehuller. Bogen føles dog en kende lang og har en grim hang til at blive for pludrende i længden. Ikke desto mindre er den et behagelig anderledes bekendtskab i den meget populære, men også efterhånden meget overfyldte krimigenre.
Sprogø var 1922-1961 en afdeling af de kellerske åndssvageanstalter, hvor man anbragte unge kvinder, der ansås for socialt belastende, og som samfundet bevidst var fri for.
Hans forrige roman ‘Flaskepost fra P’ har tidligere på året modtaget Læsernes Bogpris 2010, Harald Mogensen prisen for årets bedste spændingsroman og den nordiske pris Glasnøglen. Bøgernes filmrettighed er solgt til danske Zentropa, der har indgået et samarbejde med tyske ZDF.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)