Jack’s Magic Beans

0
Postet 30. april 2011 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 104
 

Deadite Press er netop ved at genoptrykke flere af Brian Keene’s gamle noveller og indtil videre er ‘Take the Long Way Home’ og denne ‘Jack’s Magic Beans’ udkommet på forlaget. Alle af Brian Keene’s tidligere novelle samlinger er udsolgte og svære at få fat på – med mindre man vil gå med til ganske uhørte […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

Deadite Press er netop ved at genoptrykke flere af Brian Keene’s gamle noveller og indtil videre er ‘Take the Long Way Home’ og denne ‘Jack’s Magic Beans’ udkommet på forlaget.
Alle af Brian Keene’s tidligere novelle samlinger er udsolgte og svære at få fat på – med mindre man vil gå med til ganske uhørte brugtpriser. Har du ikke ‘Unhappy Endings’, ‘No Rest for the Wicked’, ‘Fear of Gravity’ eller ‘The Little Silver Book of Streetwise Stories’ er dette derfor er det en kærkommen mulighed for at friske op på Keene’s noveller.
‘Jack’s Magic Beans’ er et tyndt bind, der formår at indeholde 5 udvalgte noveller, hvor titel-historien meget passende er den længste. Det er en meget grufuld og voldsom historie om nogle fremmede, der nødvendigvis må stå sammen og opklare hvorfor alle andre i verden pludselig er forvandlet til vanvittige morderiske psykopater. Der er en historie om manden, der for alvor sidder fast i et meningsløst forhold. En historie om en seriemorder, der ser sig selv som helgen – og en opfølger til denne og slutteligt en hyldest til en af Keene’s egne favorit forfattere: Robert W. Chambers. Sidstnævnte og ‘Jack’s Magic Beans’ er de længste noveller og dem, der driver denne lille novelle-samling.
Det er ganske udemærkede historier og de er underholdende og meget lig Brian Keene’s stil, men jeg spørger mig selv, om jeg vil være tilfredsstillet med bogen, hvis jeg ikke havde været stor fan af Keene’s værker. Jeg tvivler. Jeg syntes ikke rigtig novellerne står så meget for sig selv, at de kan bære deres egen gen-udgivelse. Deadite Press burde i stedet udgive hele samlinger fremfor at vælge enkelte ud. Alternativt burde denne og nedenstående være prissat anderledes. Det ville klæde dem.
Nyudgivelsen af ‘Take the Long Way Home’ er anmeldt andetstedet her på Trauma Magazine.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)