Ink

0
Postet 21. november 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 252
 

Jason er næsten lige gået fra sin kæreste, Shelly, da han går på værtshus. Her møder han den særprægede Sailor, der vækker tillid med en øl og en snak, på netop det tidspunkt, hvor Jason har mest brug for det. Sailor er tatovør og giver Jason sit kort før de skilles. Jason beslutter sig efterfølgende […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Ink forside

.. a few of my original designs. Look closer if you want. They will not bite.

Jason er næsten lige gået fra sin kæreste, Shelly, da han går på værtshus. Her møder han den særprægede Sailor, der vækker tillid med en øl og en snak, på netop det tidspunkt, hvor Jason har mest brug for det. Sailor er tatovør og giver Jason sit kort før de skilles. Jason beslutter sig efterfølgende for at få en tatovering, som et symbol på hans nyfundne frihed .. og som en sidegevinst drive eks’en til vanvid. Jason vælger impulsivt en Grif og den bliver fantastisk flot .. og meget livagtig.

Herefter begynder Jasons liv at spinde ud af kontrol med vrangforestillinger, (stykker af) døde dyr på matriklen, mystiske mænd, den ene arm begynder at drillem og Jason er bange for at han kan være overfølsom overfor farven, men det er meget værre end det og langsomt begynder Jason at lægge alle tegnene sammen.

Hvad er Sailor? Kan han finde ham igen? Kan han fjerne den?
– Og nå det før Jason bliver sindssyg eller der dør flere?

As the skin rose higher, the ink of the tattoo blurred and changed, the one-dimensional image shifting into more. Under the skin, the griffin’s head pushed and pushed, an implacable beast bent on escape. And under that, deep down, a sensation of weight, flexing and moving, coiling to strike. Then a trembling, like fluttering wings.

Det er ikke sådan, at man ikke har en idé om hvad der vil ske i ‘Ink’, og den vinder ikke priser for sin originalitet, men den er alligevel god og spændende og den er det fordi, at den er fuldført omkring Jason og hans liv. Jason fungerer som person og han er fyldig og tredimensional. Hans forhold til omverdenen og venner er velforklaret og plausibelt. Historien er godt bygget op og effektueret gradvist mere og mere mystisk og hård, og den excellerer i beskrivelsen af hans fortvivlelse og indbildske vanvid. Det gør den godt og det skal Damien Walters Grintalis have kredit for. Hun har gjort en bog, der er feminin på overfladen og dyster indeni. En bog, der er letlæst, selektiv i sin fremstilling, men stadig omhyggelig og skrevet rolig og kontrolleret.
Læsværdig.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)