Infected: Alaskan Undead Apocalypse

0
Postet 20. marts 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 230
 

*Kan indeholde spoilers* Sean Schubert’s debut roman ‘Infection: Alaskan Undead Apokalypse’ bringer os til Anchorage, Alaska, hvor nysgerrige børn opdager en død mand i isen. Da de på fotografisk vis vil forevige momentet viser det sig, at manden slet ikke er død og han bider den ene af dem. Dette bringer familien til Providence Hospitalet, […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

infection

*Kan indeholde spoilers*

Sean Schubert’s debut roman ‘Infection: Alaskan Undead Apokalypse’ bringer os til Anchorage, Alaska, hvor nysgerrige børn opdager en død mand i isen. Da de på fotografisk vis vil forevige momentet viser det sig, at manden slet ikke er død og han bider den ene af dem. Dette bringer familien til Providence Hospitalet, hvor drengen erklæres død. Naturligvis er han ikke helt død og da han overfalder en af personalet, begynder: Alaskan Undead Apokalypse for alvor. Herfra vokser mængden af inficerede med enorm hastighed og panikken sætter ind hos de der endnu ikke er inficerede i nogenlunde samme takt. Vi følger to hold overlevende i deres kamp for overlevelse mod de inficerede og sindssygen.
Alle odds syntes mod dem i en by med vand på ene side og vejene ud er spærret.

Bogen begynder rigtig godt og stemningsfyldt. Den slår til: Lige på og hårdt og den nærmest eksploderer i ansigtet på læseren. Det er ret fedt og det er ærgerligt at gnisten og stemningen ikke holder bogen ud. Den synes at stilne af når vi forlader hospitalet og placerer derfor efterfølgende ‘Infection: Alaskan Undead Apocalypse’ blandt de mange andre identitetsløse bøger i samme genre.
Jeg finder det svært at få kendskab til karaktererne og de kommer til at virke ligegyldige. De træder aldrig rigtig ud af deres egen skygge. Jeg ville gerne høre mere til de overlevende børn – kald det naturlig medfølelse – men de træder i baggrunden og virker i øvrigt ikke voldsomt rystet over deres fund, døde bror/ven eller at være efterladt af forældrene. Den virker ufuldendt. Beskrivelserne savner bid. Alaska i titlen giver en illusion af isolation og noget vådt, snefyldt og koldt, men handlingen kunne udspilles i hvilken som helst anden større by. Jeg fornemmer en berøringsangst og en afstand og det er ærgerligt.
Hvorfor hører vi ikke mere til den militære indgriben?
Hvad blev der af hulemanden?

Noget Sean Schubert gør godt i ‘Infection: Alaskan Undead Apocalypse’ er at forfatte en hurtig og letlæst bog, der ikke er indviklet eller forsøger at være mere end den er: Omvendt skiller den sig ikke ud. Slutteligt er det faktisk også ganske rart at læse en bog uden horder af slemme fyre.
‘Infection: Alaskan Undead Apocalypse’ er den første i en serie af 3 bøger.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)