Infected

0
Postet 18. februar 2011 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 400
 

I Infected muser Scott Sigler om hvordan et angreb fra det ydre rum kunne være, såfremt det ikke blæses op til gigantiske proportioner med kæmpe rumskibe eller hære af sære skikkelser med sjove øjne og ører. I Infected daler der frø/sporer ned fra himlen som sætter sig fast på os som tæger. De lever af […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

I Infected muser Scott Sigler om hvordan et angreb fra det ydre rum kunne være, såfremt det ikke blæses op til gigantiske proportioner med kæmpe rumskibe eller hære af sære skikkelser med sjove øjne og ører.
I Infected daler der frø/sporer ned fra himlen som sætter sig fast på os som tæger. De lever af værtens føde og søger humanoid intelligens. De udvikler sig under huden for til sidst at udklækkes. En spændende proces sådan set tæt på.
Vi følger regeringens efterforskning og den medicinske stab fra uvidenhed til klarhed, men ikke mindst følger vi Perry Dawson – en tidligere rugbyspiller og offer for sin fars psykiske overgreb – i tiden fra sporerne sætter sig til de udklækkes.
Men hvor mange sporer er der rundt i verden og følger de en overordnet plan?
Bogen er som – bevares, den har sine grove afsnit – udgangspunkt ikke voldsomt blodig, men når Sigler tryller med sine bliver alt næsten filmisk levende. Når han så præciserer med medicinske korrekte navne og udtryk, gør det næsten helt ondt på læseren.
Scott Sigler formår at forfatte historier, der er levende og medrivende som tidlig Dead Koontz og indeholder så djævelsk sort humor og skøre situationer, som Chuck Palahniuk mestrer så ganske nydeligt.
Det er netop hvad der gør Infected god at læse.
Det er det der driver bogen fra midten og et godt stykke frem mod slutningen.
Det er den medrivende og fantastisk engagerede måde Sigler skriver sine bøger på, der i Infected dækker ganske godt over at bogen’s plot er en kende tynd og burde være afkortet en del for ikke at gentage sig selv. Perry Dawson kommer til at virke en kende lam. Det er spændende at høre om ham – og Trianglernes udvikling og interessant hvad der følger og hvordan situationen tackles. Dawson’s mentale kamp mod sig selv og de psykiske efterladenskaber fra faderen er strukket lige til bristepunktet. Det er muligt, det er bevidst at Dawson skifter holdning fra side til side og vi følger hans psykotiske udvikling, men læseren efterlades i flere kapitler med forventning om Dawson’s udvikling, der falder til jorden når han vender tilbage igen. Det sker lige lovligt mange gange for denne anmelders smag.
Infected er trods alt en god bog, der bliver spændende – ikke mindst for Sigler’s måde at skrive på.
Denne lånt på biblioteket.
Det kunne du jo også gøre 😉
Bogen er ikke oversat til dansk, da denne anmeldelse blev skrevet.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)