In the End, Only Darkness

0
Postet 15. april 2015 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 232
 

‘In the End, Only Darkness’ er en antologi af Monica J. O’Rourke. Ja, Monica er en kvinde, der har bevæget sig ind i landet, hvor Edward Lee og Wrath James White regerer … men Monica er ikke bare en turist: Hun navigerer roligt og planlagt og faktisk mere velovervejet end flere af sine mandlige kollegaer, og hvis […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

intheendonlydarkness-front-cover

“Sorry, Daddy,” Princess says as they start dragging me toward the fire. “We’re hungry now.”

‘In the End, Only Darkness’ er en antologi af Monica J. O’Rourke. Ja, Monica er en kvinde, der har bevæget sig ind i landet, hvor Edward Lee og Wrath James White regerer … men Monica er ikke bare en turist: Hun navigerer roligt og planlagt og faktisk mere velovervejet end flere af sine mandlige kollegaer, og hvis du tror hun er blød og fesen så tager du fejl, hun kan sagtens male rigtigt grumme billeder for dit indre øje.

Der kan mærkes en smule østrogen i hendes meget varierende temaer, der har det med at udforske den kvindelige fysik og psyke (og har det med at slå dem ihjel eller skade dem – ligeledes børn). Hendes karakterer er skæve og akavede og ofte placeret i uvante og unaturlige situationer. Novellerne (og de få digte) er mangfoldige og forekommer samlet – ikke skrevet – til antologien.

Hun fører pennen med velovervejet ro og vinkler novellerne anderledes end forventet. Hun fører penslen med store dristige bevægelser og skriver meget nærværende, intimt og passioneret, samtidigt med at hun er ulækker og vulgær og det kan være en svær blanding for nogle. Der gemmer sig ord mellem linierne og undertonerne er malet med friskt rødt blod og en smertefuld mørk nuance. Poesi gemt bag mutilation og voldsorgier. Og hun har sort humor, ikke at forglemme. Der er stof til eftertanke. Monica J. O’Rourke har mange facetter og et stort repetoire og er et af de større talenter hos Deadite Press.

“Five Adjectives about My Dad, by Nadine Specter” må fremhæves. Den vækkede vrede og afsky og urfølelser. Dén far vil jeg gerne have en snak med.

Velkommen til Monicas – seksuelt udfordrende og kvindeligt undersøgende – verden af moderkageproducenter, kannibalistiske babyer, vaginal mutilation, oral omskæring, tortur, voldtægt, synd og forladelse, overdreven fedme.

En lille litterær ulækkerhed.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)