His Pain

0
Postet 21. august 2011 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 88
 

På Deadite Press er udkommet “His Pain” af Wrath James White. Tidligere på Trauma Magazine er anmeldt “Population Zero”, som underholdt med sin nøgterne grumme humor og begrundede en lyst til mere. Nu altså denne. Det er forfatterens 3′ udgivet på forlaget. Jason er født med en usædvanlig fysisk nervesygdom, der gør ham hyper-sensitiv. Alle indtryk […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

his-pain

På Deadite Press er udkommet “His Pain” af Wrath James White. Tidligere på Trauma Magazine er anmeldt “Population Zero”, som underholdt med sin nøgterne grumme humor og begrundede en lyst til mere. Nu altså denne. Det er forfatterens 3′ udgivet på forlaget.

Jason er født med en usædvanlig fysisk nervesygdom, der gør ham hyper-sensitiv. Alle indtryk registreres som smerte. Bleen smerter. Gråden tordner. Mors røst som en syl i ørene. Lægerne kan intet stille op og giver ham få år i evig pinsel på trods af høje doser smertestillende medicin. Ultimativt vil Jason dø af smerte.

I 17 år lever han i en isoleret værelse hos sine forældre – pakket ind i en gummipuppe, der hænger i loftet for at undgå smerten. Stille, så hans egen stemme ikke giver ham hovedpine, uden lys for det smerter i øjnene og uden tøj, for det gør ondt at have på.
Forældrene ødelagt af Jason’s sygdom. Ønskebarnet kan ikke holde til at moderen viser de følelser, hun har for ham og benægter hende kærtegn og samtale og faderen nægter sig selv enhver glæde, som sønnen aldrig kommer til at have.

Heldigt virker det derfor da moderen falder over guruen Yori Arjunda på internettet. Yogi har udviklet en speciel mental teknik, der kan fjerne smerte. Det lykkes moderen at overtale ham til at arbejde med Jason, og med devisen om, at Jason aldrig har lært andet end smerte – og tanken om at den ultimative glæde ved sex og orgasme kan befri ham – erhverver han en dyr prostitueret. Det går umiddelbart også godt og på den anden side af døren, glædes forældrene over at høre Jason’s latter for første gang. Men noget går galt for Jason i helbredelsen og han ender med at forbinde smerte og sex. Smerte både stimulerer og ophidser ham seksuelt. I et naivt forsøg på at vise den prostituerede glæden ved smerte, slår han hende ihjel.

Yogi smides på porten af faren og alene hjemme med moren, overtaler han hende til sex, for at vise hende den taknemmelighed, han aldrig har kunne vise tidligere. Det ender med hendes død.
Da Jason indser sine fejl, tager han hjemmefra for aldrig at vende tilbage. Han møder Katie, der er en frisindet pige og flytter ind hos hende. Jason er stadig meget syg og Katie må selv sørge for mad og husleje, – noget hun ikke kan uden at prostituere sig selv. Jason tager derfor et opgør med sig selv og drager videre til Las Vegas, så Katie har mulighed for at klare sig selv. Formentlig den mest med-menneskelige tanke, der eksisterer i bogen.

I Las Vegas er Jason lykkelig uvidende om, at hans far har sporet ham og er efter ham, for at hævne sin kone og Jasons mor – og for at afslutte det liv, han skulle have afsluttet for mange, mange år siden.

“His Pain” er en søgt fortælling og det er rimelig tydeligt, hvor Wrath James White ønsker at drive historien hen. Bogen fornemmes delt op i to halvdele, hvor den første er en beskrivelse af Jason’s ekstreme sygdom og den sidste er en udforskning af vold og sex’s mørke kroge.
Det begynder meget godt og man kan føle og forstå med forældrenes svære situation og relatere til dilemmaet om, om liv er værd at hævde, hvis det skal leves i pinsel og smerte. Men ved ‘helbredelsen’ tager den en vending, der ligger historien til rette ved højrebenet, og fra dette tidspunkt søges det makabre på en perverteret og næsten barnlig hvis-ikke-dette-får-dig-til-at-vrænge-næse-måde – som er defineret splatterpunk og tortureporn. Brænde til bålet for haderne og sygeligt tilfredsstillende for fansene.
Jeg befinder mig lidt i mellem: syntes det er en kende plat og intetsigende, men omvendt kan det godt være underholdende. “His Pain” er en kende for perverteret til at falde i min smag og jeg finder den heller ikke så velskrevet og underholdende som “Population Zero”.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)