Header

0
Postet 23. december 2012 af i Splat

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 100
 

Velkommen til Kohl’s Point. Her finder du de mest hjernedøde hillbilly rednecks i mils omkreds. Familierne er små og indavlede og har altid bekriget hinanden. De fremstiller deres eget sprit og knalder naboens får. Sådan er det på egnen og sådan vil det altid være. Når de er rigtig slemme ved hinanden giver de en […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Header forside

He’d heard the term, in all its variations so many times, but he just couldn’t figure it.
Header.

Velkommen til Kohl’s Point. Her finder du de mest hjernedøde hillbilly rednecks i mils omkreds. Familierne er små og indavlede og har altid bekriget hinanden. De fremstiller deres eget sprit og knalder naboens får. Sådan er det på egnen og sådan vil det altid være. Når de er rigtig slemme ved hinanden giver de en header. Travis har altid gerne ville vide hvad det var og en dag indvies han af sin bedstefar.

Sideløbende følger vi agent Steward Cummings, der for at betale for sin syge kones medicin, sørger for den lokale trafik af sprut og narkotika. Bare lige til hun bliver rask. Pludselig bliver han interesseret i egnens uhyrlige mord.

Det bliver begyndelsen til enden.

Hvis nogen i denne verden er i stand til at fremstille troværdige litterære psykopater, og samtidigt komme op med de mest fantastiske idérige monstrøsiteter og vulgære akter, må det bestemt være Edward Lee. Den gut har tegnet de mest vanvittige billeder i mit hovede og jeg undres over hvordan han kan blive ved med at finde på nye uhyrligheder. Til dato har han skrevet den eneste novelle, som jeg havde svært ved at læse færdig: The Dritiphilist, .. men, bevares, jeg er nok bare hysterisk med hvad jeg putter i min mund.

Alt andet lige, så er Edward Lee en pioner indenfor sit felt og Header fortjener alt den ros den kan få.
Den er ikke for lang, ikke for fjollet, uhyrlig, gemen og overraskende.
En klassiker.

Header blev først gang udgivet i 1995.
Den er filmatiseret i 1996. Filmens hjemmeside.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)