Ex-Patriots

0
Postet 24. september 2011 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 312
 

På Permuted Press er udkommet “Ex-Patriots” af Peter Clines. Bogen er efterfølgeren til Ex-Heroes og forgængeren til den kommende Ex-Communication. Jeg må tilstå, at jeg var dårlig forberedt på “Ex-Patriots”. Jeg havde ikke læst Ex-Heroes og vidste ikke hvad jeg havde i vente. Som fan af zombie-genren er jeg af den gamle skole og jævnt kedelig med hensyn til hvilke […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

ex-patriots

På Permuted Press er udkommet “Ex-Patriots” af Peter Clines.
Bogen er efterfølgeren til Ex-Heroes og forgængeren til den kommende Ex-Communication.
Jeg må tilstå, at jeg var dårlig forberedt på “Ex-Patriots”. Jeg havde ikke læst Ex-Heroes og vidste ikke hvad jeg havde i vente. Som fan af zombie-genren er jeg af den gamle skole og jævnt kedelig med hensyn til hvilke strenge jeg finder det i orden at spille på. Naturligt derfor at “Ex-Patriots” slog benene væk under mig. Dén var jeg bestemt ikke forberedt på (.. hvilket hun i øvrigt også sagde i går).

Folk med super-kræfter, kæmpe metal-robotter og elite super soldater. Zombier med indopererede printplader og en besættende enhed. Det er ren kitsch – eller i hvert fald voldsom stilforvirring, .. men hvorfor skulle det ikke kunne virke? At noget ikke er set før gør det jo ikke nødvendigvis ringe eller B agtigt .. men underholdende er det i hvert fald.

For mit vedkommende savner jeg noget baggrundsviden. I en bog hvor næsten alle har en eller anden superkraft, mangler jeg at kende personerne bag. Jeg mangler at kende deres indbyrdes relationer og hvordan og hvorfor de er som de nu er og jeg savner at vide hvordan The Outbreak opstod. Jeg mangler at læse Ex-Heroes og på grund af det, tog det mig det halve af bogen at finde ud af hvem der er hvem og hvad de kan og til dels også hvordan det hænger sammen – og det er ærgerligt for både mig og bogen.

Lidt om bogen:
Efter Udbruddet (The Outbreak) har en større gruppe mennesker skabt et samfund i efterladte filmstudier i Los Angeles. Her i blandt lever flere superhelte, der sammen forsøger at holde zombierne på afstand. Et fornyet håb opstår da de får besøg af en enhed i resterne af den amerikanske forsvarsmekanisme. De er meget villige til at byde samfundets indbyggere velkomne i deres militære anlæg og er specielt interesserede i superheltene, – af hvilke nogle følger dem for at inspicere.
Men anlægget er ikke helt almindeligt. Basens soldater er special-udviklede super-soldater fra Projekt Krypton og en professor på basen har udviklet zombie soldater, der er i stand til at udføre mindre kommandoer, men basen gemmer på flere overraskelser og superheltene må kæmpe mod både interne og eksterne trusler.

“Ex-Patriots” er en meget usædvanlig bog om zombier. Det er en Day of the Dead, X-Men og Watchmen mutation (med et par Die Hard dråber DNA) og er man til begge dele er dette et overvældende og grandiøst måltid. Der er nok zombier (uden zombierne dog føles rigtig skræmmende) og superhelte action og tricks og kække kommentarer til at gøre den interessant, spændende og underholdende. Dette er forfatterens legeplads. I dette rum føler han sig hjemme. Det viser han – og det mærker man fra første side. Det hele flyder naturligt. Jeg kunne godt have ønsket mig en mere overordnet plan og vil anbefale kommende læsere, at begynde med den første bog i serien, men til trods for bogens usædvanlige blanding er den rigtig meget underholdende.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)