Evil Eternal

0
Postet 22. september 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 216
 

:

Simpel og tilfredsstillende
 

:

Burde krydres mere mod enden
 

Noget djævelsk er løs i en lille amerikansk by. Noget der er så slemt og episk, at da det når Paven selv, må han nedtrykt søge hjælp hos Vatikanets hemmelige våben; Deres bedste exorcist: Den mystiske Fader Michael. Præsten drager afsted med hellig sindsro og i bedste litterær Van Helsing-stil tager han kampen op mod dæmonerne. Udmattet […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen
Anmeldelsen kan virke afslørende!

Noget djævelsk er løs i en lille amerikansk by. Noget der er så slemt og episk, at da det når Paven selv, må han nedtrykt søge hjælp hos Vatikanets hemmelige våben; Deres bedste exorcist: Den mystiske Fader Michael.
Præsten drager afsted med hellig sindsro og i bedste litterær Van Helsing-stil tager han kampen op mod dæmonerne. Udmattet finder han slutteligt ud af, at besættelserne kun var spil for galleriet og for at trætte ham. Hans evige nemesis er vendt tilbage: Cain. En af djævelens ynglinge.

Visuelle dæmoniske detaljer i bedste Clive Barker stil

Cain og Fader Michael fortsætter deres kamp om det gode og onde i New York. Det står skrevet. Cain har en overordnet plan og vejen mod denne kommer til at flyde med døde. Han ifører sig borgmesterens krop, som var det en heldragt, og begynder at udvælge sine djævelske disciple. I midten af dette og med større betydning end de kan forestille sig er Aimee og Shane. Shane udvalgt til Fader Michaels assistent og Aimee en hvid dronning i Cains og Faderens brætspil. De har mødtes mange gange tidligere, men denne gang er anderledes for en godt gemt hemmelighed, der vil ændre historien, vil nu udspilles.

Hunter Shea har med ‘Evil Eternal’ begået et maskulint og bombastisk hurtigt litterært fix.
‘Evil Eternal’ er brutalt og levende fortalt og slynger om sig med flotte og farverige beskrivelser. Simpel, men episk.
Bogen har en tilpas længde som den bærer flot. Den er lige på og hård med minimal introduktion og forstyrrelse undervejs, og alligevel lykkes det at flette historiske detaljer ind uden at sløve den ned. ‘Evil Eternal’ hører til i den hurtige letlæste kategori, men den er stadig relativ dyb og udviklet. Jeg synes dog den begynder bedre end den ender. Jeg forstår hvorfor scenen nødvendigvis må sættes i New York, men det er som om det gør at mystikken ebber en anelse ud og gør bogen materialistisk og moderne. Det er på nippet til at kamme over mod enden – ikke at det skal ligge New York til last – hvor Cain antager en mere ligegyldig kynisk og ligegyldig djævelskab der hærger normaliteten. Den dæmoniske ironi kommer ud som tåbeligt og klicheagtigt. Det er en smule synd. Her kunne med held drysses lidt middelalderligt krydderi.

Alt i alt et hurtigt og tilfredsstillende fix.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)