Entombed

0
Postet 20. oktober 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 144
 

:

Keene i god form
 

:

Svær at visualisere
 

På Deadite Press er udkommet ‘Entombed’ af Brian Keene. Det er ingen hemmelighed, at for mig er The Rising og Dead Sea noget af det ypperligste zombielitteratur skrevet, og selvom ‘Entombed’ foregår i samme univers, tåler den ikke en direkte sammenligning. Faktisk er der ikke nærkontakt med en eneste løs zombie i bogen. Naturligvis ved vi […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Bogens forside

You do whatever you have to do to survive in this place. Things are how they are. And if the situation changes, and life throws you a curveball, then you’d better well fucking adapt.

På Deadite Press er udkommet ‘Entombed’ af Brian Keene.

Det er ingen hemmelighed, at for mig er The Rising og Dead Sea noget af det ypperligste zombielitteratur skrevet, og selvom ‘Entombed’ foregår i samme univers, tåler den ikke en direkte sammenligning. Faktisk er der ikke nærkontakt med en eneste løs zombie i bogen. Naturligvis ved vi at de er derude og at de vælter ind lige så snart vi åbner døren. Men Keene har dem lige hvor de skal være, for det placerer novellens hovedpersoner i kynisk isolation og det er netop dette der kickstarter den.

Igen skrive Brian Keene så stemning og intensitet drypper fra loftet. Det hele kan være nok så tåbeligt, men Keene vinkler den altid og der er garanti for underholdning – sygeligt humoristisk, bevares – når det oprinder fra hans pen. Jeg kunne finde mange citater til anmeldelsen, for der var så mange at vælge mellem. Luksusproblem. Bemærk hvordan det er stavet, wankers.

Pete er sammen med en større gruppe spærret i en overlevelsesbunker under et hotel. Udenfor prøver zombierne at komme ind. De har masser af vand, men intet at spise, og ingen udsigt til at få noget. Gruppen stemmer for en slags kannibalistisk russisk roulette, hvor de en efter en må lade livet for gruppens overlevelse. Ultimativ kommunisme? Demokratisk kannibalisme? Pete nægter at deltage i en afstemning så grufuld og netop derfor vælger flertallet, at han skal være den første. Som. De. Spiser.

The next time I saw Mike, his throat had been torn out, his nose was hanging by a flap of skin, and one of his eyes was missing. That didn’t stop him though. He showed up at the bunker door, just like he’d said he would.
And then he tried to eat me.

Pete flygter.
Men hvor skal han flygte hen?

Han indser at han nødvendigvis må tage kampen op mod de andre eller ende som røget kød i en tupperwarebøtte. Men det er en ulige kamp, hvor han ikke bare kæmper mod underernæring, men også mod sin egen mentale ligevægt.Helt sikkert et læs værd.

 Læs også Brian Keenes The Rising og Dead Sea.

 

 


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)