Eleven Twenty-Three

0
Postet 15. marts 2013 af i Gys

Info

Genre: , ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 320
 

:

Unik. Hysterisk morsom.
 

:

Man skal være skarp for at følge med.
 

Indledningsvis: Jeg var mellem bøger – hvilket i mit tilfælde tæller timer (fair nok: Jeg er en kedelig nørd, men ingen tvinger dig til at læse det her .. vel?) – og ude efter noget som jeg kunne læse, uden at skulle tage anmelderhatten på. Jeg valgte nogle få ud og tjekkede dem på Amazon – […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Eleven Twenty-Three forside

This is when I know without a doubt that something terrible is about to happen.

Indledningsvis: Jeg var mellem bøger – hvilket i mit tilfælde tæller timer (fair nok: Jeg er en kedelig nørd, men ingen tvinger dig til at læse det her .. vel?) – og ude efter noget som jeg kunne læse, uden at skulle tage anmelderhatten på.
Jeg valgte nogle få ud og tjekkede dem på Amazon – på samme måde som man ville se en filmtrailer, hvis der var tale om en film, og faktisk havde ‘Eleven Twenty-Three’ fået sådan ret middelmådige anmeldelser på Amazon, så den første indskydelse var at ligge den fra mig, men – ! – alligevel faldt den mig for øje og jeg tænkte at – OK – hvis den ikke fanger mig indenfor relativt få sider, så lægger den da bare til side .. I guder: Efter relativt få sider var jeg – ikke bare fortabt i bogen – men også overbevist om, at jeg måtte skrive en anmeldelse om bogen for det fortjente den. Særligt efter dem på Amazon. Suk.

Den er et konkret bevis på at anmeldelser ikke bør stå alene. Som alt andet i verden skal man huske at vurdere selv. Lad ikke andres skygge dække for solen. Den får denne tekst med (hvad den så er værd) og så sandelig også 5 stjerner på Amazon. Nej. Det er ikke hykleri. Det er velfortjent.

‘Eleven Twenty-Three’ får man ud af at sætte David WongChuck Palahniuk og Bret Easton Ellis sammen i et rum og bede dem hver især skrive afsnit til en roman. Lad mig forklare: Wong bidrager med den hysterisk sjove sorte humor, Palahniuk .. måden det skrives på og Ellis med det krystalklare perspektiv og beskrivelser, der ikke kan betvivles .. eller også beder man bare Jason S. Hornsby om at skrive bogen.

Chloe could care less about anything right now. She has been all but catatonic sinece she watched her father Bill clench his eyes shut at 11:23, open them up a moment later, and calmly go into the bedroom to stab his wife Nancy about forty times with a pair of scissors. He was giggling so hard that he could hardly keep his hand steady enough to open up his own arms afterward, she said.

Bogen vil skuffe hvis man forestiller sig zombier og splat, men den er så meget mere end det:
Hvad med en gang Men in Black, Hostel og The Truman Show mikset med lidt X-Files og instrueret af David Lynch?
Forstår I hvor jeg vil hen?

Det er en slags melodramatisk fortælling om nogle venner, der oplever kapitalismen på den groveste måde og viser at Amerika ikke er andet end et industrialiseret Burma. Der lokkes, der manipuleres, der sættes i karantæne, indbyggerne får mareridt og bliver syge, der dræbes.

Den har de fedeste karakterer. De er så levende og ægte, at man næsten kan give dem hånden.
Layne er skør og samtidig så perfekt psykotisk normal.

Det er en fantastisk surrealistisk blanding, der i sin helhed skaber en fantastisk virkelighed. Den er levende. Den har ordspil uden lige. Den er intelligent og informativ. Den er ahh og åhh. Hyleskæg. Unik. Upassende. Eftertænksom. Det er måden den er skrevet på. Jeg er solgt.

Den er strøget direkte ind på min private hitliste mellem de bøger, der har holdt mig bedst ved selskab: John Dies at the End og -14-.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)