Dødsspillet

0
Postet 10. juni 2010 af i Science Fiction

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 395
 

I ruinerne af det gamle Nordamerika ligger nu landet Panem, som består af tolv distrikter. Hvert år tvinger magthaverne hvert distrikt til at udvælge en pige og en dreng, som skal deltage i Dødsspillet – den årlige kamp om liv og død på direkte TV. 16-årige Kattua bor sammen med sin mor og lillesøster i […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Forside til DødsspilletI ruinerne af det gamle Nordamerika ligger nu landet Panem, som består af tolv distrikter. Hvert år tvinger magthaverne hvert distrikt til at udvælge en pige og en dreng, som skal deltage i Dødsspillet – den årlige kamp om liv og død på direkte TV.

16-årige Kattua bor sammen med sin mor og lillesøster i det fattigste af alle distrikterne. Den dag hun står frem og frivilligt tager sin lillesøsters plads i Dødsspillet, betragter hun det som en dødsdom. Men Kattua har dagligt døden tæt på, og hun er klar til at kæmpe for sit liv. Det bliver en kamp med tvivlsomme alliancer og mod uanede fjender og sadistiske Spilmestre og med en lære om at glædes over de små ting i livet.

Dødsspillet er en bitter, kynisk, frygtløs og rørende historie, der er overraskende sørgelig og voldelig sit publikum taget i betragtning. Suzanne Collins har formået at skabe en spændende verden, der nemt spænder over trilogien uden at miste sin pust, gnist eller løbe tør for emner. Det er interessant at høre om landet Panem og dets historie, omend jeg godt kunne tænke mig en dybere person karakteristik og flere beretninger om Distrikterne, men forventer Panum bedre visualiseret i de næste to bøger. Dødsspillet er meget centreret om Spillet og hvordan det foregår og bogen er drevet af denne historie og tager ikke mange smut ture rundt omkring. På grund af dette anes personerne en kende overfladiske og litteraturen nem, letlæselig og uindviklet, men den rammer målgruppen rigtig godt.

Alt i alt end spændende bog, der sætter store forventninger til Løbeild og den sidste del af trilogien, der forventes at udkomme på dansk i 2011.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)