Die You Doughnut Bastards

0
Postet 7. december 2013 af i Bizarro

Info

Genre: , ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 196
 

‘Die You Doughnut Bastards’ er nok akkurat lige så skør som navnet vagt antyder. Det er en samling tekster, der spænder fra anekdoter og digte til noveller. De følger ikke umiddelbart noget regelsæt og virker som suppe på strøtanker, uden at det er ment negativt, utallige gode historier er opstået på den måde. Man fornemmer […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Die You Doughnut Bastards

If I wrote a pop song, I would call it “Your friend is an alcoholic amputee and her anti-depressants turn her pussy into sour apples, which depresses her more than the depression she is battling, so why don’t you stop doing cunnilingus with that chocolate bar and stick it in your fritter friend already?”

‘Die You Doughnut Bastards’ er nok akkurat lige så skør som navnet vagt antyder. Det er en samling tekster, der spænder fra anekdoter og digte til noveller. De følger ikke umiddelbart noget regelsæt og virker som suppe på strøtanker, uden at det er ment negativt, utallige gode historier er opstået på den måde. Man fornemmer Pierce griber en løs idé og brainstormer den.

Han er meget klar i mælet over sine sjove karakterer og bizarre scenerier. Det virker som om han har en mental drejebog og ved hvad han vil og hvor han vil hen. Det er ret fantastisk som han kan berette om det mest underlige og utrolige som er det det mest normale i hele verden.

Det svinger lidt mellem at være sindssygt eller genialt. Litteraturens Dali. Ordlege. Vittig. Sort humor. Anekdoterne og digtene bibringer mig ikke rigtigt noget. Men husk at diamanter grundlæggende rent faktisk er kul.

Novellerne redder den for mig. Dem skal man lige reflektere over. De er en blanding af bizarro, gys og science-fiction. De er letlæste og velskrevne og acceptable i deres usandsynlighed. Kontante og kortfattede og gerne med flere punktummer per linje. Enkelte sætninger lyder en smule som Chuck Palahniuk. Vittige og småskøre eventyragtige skriblerier. Det er nemt at forestille sig en forfattercafé en sen aften i dunkel belysning, levende lys på bordet og oplæseren indhyllet i et blødt spot. Hvis du morer dig over citatet til højre, kan jeg kun anbefale dig at købe bogen.

‘Die You Doughnut Bastards’ er skrevet af Cameron Pierce og udkommet på Eraserhead Press.
Cameron er redaktøren bag Amazing Stories of the Flying Spaghetti Monster og The Magazine of Bizarro Fiction #5 og ydermere står han bag Lazy Fascist Press.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)