Den 5. bølge

0
Postet 31. oktober 2013 af i Science Fiction

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 512
 

Cassie er alene. Hun er 16 år gammel. En bortskaffelsespatrulje har taget Sammy, hendes bror, til fange. Måske er han stadig i live. Hun leder. Nægter at give op. Hendes forældre og venner er døde. Ingen allierede. Endnu. Invasionen ankommer i bølger. For et halvt år siden var hendes største bekymring prøverne i skolen og […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Den 5 bølge

Hvem har brug for venner, når man har en fjende som ham?

Cassie er alene. Hun er 16 år gammel. En bortskaffelsespatrulje har taget Sammy, hendes bror, til fange. Måske er han stadig i live. Hun leder. Nægter at give op. Hendes forældre og venner er døde. Ingen allierede. Endnu.
Invasionen ankommer i bølger. For et halvt år siden var hendes største bekymring prøverne i skolen og at finde et sommerjob. Det var før første bølge. Nu har der været fire bølger. Hver af dem har dræbt millioner.

Cassie er alene. På flugt fra de Silencers – menneskelignende dræberdroner – der strejfer omkring i det apokalyptiske landskab. Hun bliver skudt. Bløder. Besvimer. Da hun vågner har Evan Walker taget hende til sig. Et problematisk venskab udfolder sig.
Og hvem er Evan Walker i virkeligheden?

Det er tid til Den 5. Bølge.
Men hvad er det?

‘Den 5. Bølge’ er en interessant og spændende teen science-fiction roman, der leder tankerne hen mod både Dødsspillet og Den Første. Den er som udgangspunkt ikke videre banebrydende eller voldsom original, men jeg kan godt lide tanken om flere angrebsbølger og fortællingen om disse – og hvad der følger er spændende, og man følger nysgerrigt med. Det kan dog virke en kende litterært pludrende. Det er spændende at høre om invasionen, om udryddelsen og konsekvensen. Den stagnerer en smule når denne informationskilde er udtømt, og bogen antager herefter stil efter en mere traditionel apokalyptisk kærlighedsroman. Det kunne godt have været fulgt mere til dørs. Mere sci-fi. Og De Fremmede måtte godt være mere skræmmende. Bogen er som udgangspunkt mere direkte og voldsom i dens sprog end genreflertallet. Mere blod og indvolde. Knapt så politisk korrekt. Meget udforskende og eventyrlysten. Forfatteren er god til at fange børnenes stemning og han slipper godt afsted med at lade dem vokse og ældes i deres udtryk – både i tanke, tekst og handling.

Min mave snører sig sammen. Indlejret i det bløde væv er en levende og ægformet størrelse Ved at tage form, forankret i tusindvis at slyngtråde, der peger i alle retninger og graver sig ind i hver en fure og sprække i hans hjerne.

Et aber dabei: Logisk i plottet for at skabe en medrivende teen science-fiction, men ulogisk i dens forestilling og fremlægning om en overlegen race. Såfremt vi engang kom til at besøgende udefra ville overtage jorden (planlagt over årtusinder), skete det næppe over ret lang tid og tvivlsomt på en måde, hvorved vi fik en chance for at slå tilbage. I bogen fremlægger de endda selv at de kunne have udslettet os indenfor kort tid. Det kan derfor undre, hvorfor de så gør det så besværligt for sig selv.

Den 5. bølge er den bog i en trilogi. Filmrettighederne til serien er allerede solgt.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)