Dead Tropics

0
Postet 16. juni 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 326
 

Da Lori kysser sine børn farvel om morgenen, har hun ingen anelse om hvad hun skal gå igennem før hun ser dem igen – eller hvad de sammen skal gå igennem bagefter. Heldigvis. Hun møder ind som sygeplejerske på Cairns Base Hospital, hvor en flok minearbejdere kort efter indlægges med enchephalitis. Tilsyneladende. Der er imidlertid […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Da Lori kysser sine børn farvel om morgenen, har hun ingen anelse om hvad hun skal gå igennem før hun ser dem igen – eller hvad de sammen skal gå igennem bagefter. Heldigvis. Hun møder ind som sygeplejerske på Cairns Base Hospital, hvor en flok minearbejdere kort efter indlægges med enchephalitis. Tilsyneladende. Der er imidlertid ikke tale om hjernebetændelse, for de inficerede dør og vågner kort efter. Nu med en ganske forfærdelig trang til menneskekød. Indledende forvirring og benægtelse på et sygehus, der hurtigt fyldes med zombier. Sammenhold. Flugt. Lori møder skepsis da hun vil redde sin familie og samtidigt alarmere så mange som muligt, og i denne proces efterlades hun i byen og de må sammen kæmpe sig vej til hendes søster. Pandemonium. Byen sættes i karantæne. Gaderne fyldes af zombier. Adledningsmanøvrer. Sammenhold. Redningstogter. Den lille gruppe bliver større. Loris datter bliver bidt, bliver syg og der skal hentes medicin. Lori må tage svære valg. Militæret synes fortabte i at kunne forskanse byen og kontrollere udbruddet og eneste måde at forhindre virusset i at sprede sig er at bombe byen og den lille gruppe må begynde en håbløs, men heroisk flugt.

Jeg sidder tilbage med en god smag i munden ved tanken om ‘Dead Tropics’. Den har et fornuftigt og troværdigt flow og er tankefuld og overbevisende. Sue Edge fanger historiens nerve og tilføjer spænding og intensitet. Forfatterinden har sans for at smøre gru på når der er behov for det og hun tilfører en ellers generel kold apokalypse en varm, glad, positiv og følelsesmæssig bog, der er skrevet med en kvindes flair for detaljer og en mors empatiske generøsitet. Det er rart at møde en kvindelig hovedperson med charme, handlekraft og karakter og i bogen er hverken kvinder eller børn hellige. Det klæder bogen og apokalypsen.
Det er helt i orden.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)