Dead Living

0
Postet 23. februar 2013 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 225
 

Aaron er helt speciel. Zombierne lader ham være. I en verden, hvor det er svært at stole eller blive personlig med andre, har Aaron fortrukket sig til Baltimore fordi den kun er indtaget af døde. Her bor han idyllisk i fred i sin egen lille oase med forsyninger og luksus, som alle andre kun tør […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Dead Living forside

No man survives the way you do without a few secrets.

Aaron er helt speciel.
Zombierne lader ham være.

I en verden, hvor det er svært at stole eller blive personlig med andre, har Aaron fortrukket sig til Baltimore fordi den kun er indtaget af døde. Her bor han idyllisk i fred i sin egen lille oase med forsyninger og luksus, som alle andre kun tør drømme om. En dag finder han Sam, der er efterladt på et forsyningstogt. Han tager hende til sig og plejer hende til hun kan klare sig selv. Taknemmelig overtaler hun ham til at tage med tilbage til hendes koloni. Det går godt og da Aaron har nemt ved at skaffe forsyninger, bliver han hurtigt en vigtig del af samfundet, men De Døde er ikke de eneste farer i verden.

Da Aaron tages til fange, tvinges Sam til at gøre op med sine følelser.
Vil hun redde ham? Og vil han med tilbage igen?

Tillad mig: ‘Dead Living’ tog ærlig talt røven på mig. Beklager. Her havde jeg forventet en(dnu) et zombieværk med sit eget lille twist, men uden egentligt at differentiere sig voldsomt meget fra alle andre. Tro mig, jeg har set mange afledninger og forklædninger, og det skal ikke forståes som en klage over Z-litteraturen generelt, men – shhhhh – det var nu lidt sjovere, da det ikke var mainstream. *host*

Men! ‘Dead Living’. Den er så uskyldig og stadig så seriøs. Den er positiv. Det er en apokalyptisk fortælling med elementer fra Danser med Ulve, Det lille hus på Prærien, Junglebogen og Hunger Games og jeg forstår fuldt ud, hvis det lyder lidt klamt i den inkarnerede læsers ører, men ‘Dead Living’ bør gives en chance.

I know the undead, Sam. I know everything about them. I know nothing about this place.

Aaron er den uskyldige mellem de grumme zombier, der lærer kærlighed i en lille restcivilisation. Han hjælper til i kolonien og falder godt til, men han lærer også at mennesker har nogle grumme skyggesider, der får ham til at overveje om livet blandt de Døde er at foretrække. Spillet mellem Sam og Aaron er sublimt og de er virkelig to små guldkorn i zombielitteraturens verden. De er meget nemme at holde af og forholdet mellem dem, udvikler sig med en passende hastighed.

Bogen flyder rigtig godt, er simpel og nøgtern og uskyldig og er en mærkelig positiv zombiefiktion.

Den får 4,5 for at overraske mig positivt.
Godt gået og jeg glæder mig i øvrigt til at læse mere.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)