Dead City

0
Postet 20. juni 2011 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 289
 

Velkommen til San Antonio. Velkommen til “Dead City”. Mit navn er Daniel Henriksen og jeg byder Dem velkommen til en begivenhedsrig aften og nat i selskab med Eddie Hudson. Eddie er politibetjent, midt i 30’erne og vi forstyrrer ham midt i hans zen-tid med et opkald, der med garanti vil vende op og ned på […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

Velkommen til San Antonio. Velkommen til “Dead City”.
Mit navn er Daniel Henriksen og jeg byder Dem velkommen til en begivenhedsrig aften og nat i selskab med Eddie Hudson. Eddie er politibetjent, midt i 30’erne og vi forstyrrer ham midt i hans zen-tid med et opkald, der med garanti vil vende op og ned på hans verden. For hvad der på afstand ligner et tilfældigt gruppeslagsmål er i virkeligheden zombier i tæt tumult. Vi kan oplyse, at der er tale om et udbrud af Necrosis Filovirus, der i alt hast har spredt sig fra Houston og hertil. Måske vi møder en kur i nattens løb, men jeg tør ikke love noget – men jeg kan garantere Dem et møde med Dr. Stiles, hvorfra vi erfarer, at en virus aldrig har en dødsrate på 100 procent, hvorfor vi med sikkerhed vil kunne redde nogen .. men vi skal bare huske ikke at være i samme rum med de døde – og i hvert fald spænde dem fast til sengelejet .. bare for sikkerhedens skyld. Vi kommer også til at hilse på Marcus Acosta, der er dagens humorfyldte, men omend lidt platte indslag, samt pressen, der naturligvis dækker virus katastrofen.
Jeg tør godt love, at Eddie vil få travlt med at komme hjem til sin kone og spæde barn, og også at det vil være en nat, som han sent glemmer, for alt hvad han kommer til at opleve er næsten for meget på bare én nat.
Joe McKinney’s “Dead City” er en meget begivenhedsrig bog, der ved at lade Eddie Hudson fare fra sted til sted i San Antonio, forsøger at beskrive hans iver og længsel efter at komme hjem, samtidigt med at den vil skabe et katastrofe scenarie.
Jeg syntes ikke helt det lykkes.
Jeg føler bogen kunne være bedre uden karakteren Marcus Acosta. Han virker malplaceret og han får bogen til at virke utroværdig. Jeg tror Eddie ville virke bedre uden en så fyldig karakter som Marcus og bogen ville virke mere intens uden ham. Uhyggen ville nok også være større, hvis ikke Eddie var så sej en karakter og virkede så udødelig. Man fornemmer ikke helt båndet mellem Eddie og hans kone og man mærker ikke panikken tæt på. Det kan virke som om forfatterens overordnede slagplan smitter af på teksten, som om han hele tiden er ved næste afsnit. Trods det har bogen en sær ømhed, der har sin charme, selv i et univers som dette.
Bogen er efterfulgt af Apocalypse of the Dead.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarer



Skriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)