Darkness on the Edge of Town

0
Postet 2. marts 2010 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 306
 

En morgen vågner byen Walden i Virginia op til et mørke der slutter sig tæt omkring byen. Der er pludselig ingen stjerner, det regner ikke mere, det er helt vindstille. Der er ingen elektricitet længere, ingen telefoner virker, fjernsyn og radio er døde. Byen er helt isoleret i sin egen mørke klaustrofobiske del af verden. […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

En morgen vågner byen Walden i Virginia op til et mørke der slutter sig tæt omkring byen. Der er pludselig ingen stjerner, det regner ikke mere, det er helt vindstille. Der er ingen elektricitet længere, ingen telefoner virker, fjernsyn og radio er døde. Byen er helt isoleret i sin egen mørke klaustrofobiske del af verden. Vi følger Robbie Higgins, der fornemmer enden er nær og forsøger at dokumentere sin sidste tid. Ikke et specielt (kreativ tænkene dog, bevares) litterært individ, men med Brian Keene som den manipulerende marionetdukke-fører bliver alt levende – eller i dette tilfælde næsten da.

Uden fornuftig ledelse og forvandles Walden til et anarki af alle-for-dem-selv og butikker plyndres og mennesker myrdes for ingenting eller for at tilfredsstille en nyfundet indre blodtørst – og efterlades rådnende hvor de er faldet. Andre giver helt op og tager sit liv i afmagt, når deres kære ikke kommer hjem og illusionen om, at man stadig har sit arbejde til at drive dagen frem, brister. De mere reaktionære, drager til byens grænser og forsvinder ind i mørket – for aldrig at vende tilbage igen. Der er noget i mørket. Noget ondt. Noget levende. Noget der taler til folk i Walden, noget lokker, noget kalder og det er ikke kun det at leve i mørke, der gør folk mere og mere vanvittige. En ond stemning hviler over Walden, noget kravler under huden på folk og gør dem voldelige og utilregnelige, noget .. kun holdt tilbage af sørgelige kruseduller i udkanten af byen .. og desuden .. hvis mareridt kommer krybende i mørket er det noget slem skidt, når det er mørkt hele tiden.

Keene’s “Darkness on the Edge of Town” er som udgangspunkt ganske udemærket bog. Den er ikke specielt banebrydende eller nyskabende, som det ses sjældent med Keene’s værker .. men gutten kan altså bare noget sit sprog, sine personer og det flow han holder i teksten. Ikke så medrivende som andre af hans bøger, men et ganske underholdende køb og billig underholdning.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)