Containment Room 7

0
Postet 3. januar 2012 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 240
 

Fra Permuted Press er modtaget ‘Containment Room 7’. Researchfartøjet DARC12 kredser i det fjerne himmelrum, da det, nær et sort hul, støder på noget der umiddelbart minder om en lille asteroide. Tingen hentes ind i rumskibet. Da mandskabet finder en form for navlestreng på den, mistænker de den for at være i live og isolerer […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

containment-room-7Fra Permuted Press er modtaget ‘Containment Room 7’.
Researchfartøjet DARC12 kredser i det fjerne himmelrum, da det, nær et sort hul, støder på noget der umiddelbart minder om en lille asteroide. Tingen hentes ind i rumskibet. Da mandskabet finder en form for navlestreng på den, mistænker de den for at være i live og isolerer den. Gæt hvor.
Helvede bryder snart løs på DARC12. Folk hører stemmer. Andre er overbevist om at asteroiden er Gud og at de skal sprede dens budskab. De døde rejser sig. Genetisk muterede eksperimenter ombord på fartøjet slippes løs og mandskabet synes at blive færre og færre .. sådan bid for bid.
Et mindre hold kæmper mod hvad der synes uundgåeligt – for hvor kan man flygte hen, når man befinder sig i det ydre rum?

‘Containment Room 7’ er spændende og velskrevet, men – reklameret som science fiction – er der ikke gjort meget ud af den del af den . Den byder ikke på noget nyt eller brillierer i hvad den har. Rumskibet ses som man nu ser rumskibe for sig, og har den fordel at isolere mandskabet i rummet med det makabre fund og genetiske eksperimenter. Jeg tænker, at historien måske kunne være mere plausibel, hvis den foregik et andet isoleret sted – f.eks. en underjordisk facilitet i Afrika’s ørken, netop fordi rumskibet ikke er mere visuelt fremstillet. Men det er en spændende tanke og man kan ikke bebrejde Bryan Hall for at forfølge den.
Foruden selve rumskibet, føler jeg ikke jeg sidder ombord på et vidunder, der excellerer med en teknologi, som bringer os så langt ud i rummet at vi er tæt på sorte huller. Bevares mandskabet har bzz-bzz pistoler og nøglekort, men der skal mere til at overbevise læseren. Isolationen er ikke overvældende. Det kunne have været et stort hus i flere etager.

Flere af karaktererne er fyldige og få er veludviklede, mens andre er føde til de sultne horrible masser. Det er et fint og passende niveau, der ligger godt til bogen. Den har en naturlig gang og det føles som om den udvikler sig troværdigt. Den overrasker enkelte steder og byder på gode beskrivelser af groteske monstre. Asteroide-tingen er spændende og sej, når den udvikler sig, .. men jeg savner at høre mere om den. Hvad er det egentlig for en fætter og hvor kommer den fra og hvordan gør den os til slaver? Det er lykkes at give den karakter af noget ondt og overjordisk, men jeg er nysgerrig og vil gerne vide mere om den. Det er jo en god ting.

Handlingen byder på fart og spænding fra første side og der er sjældent lavvande i rytmikken. Stilen er ligefrem og hurtig og uden de store fordybelser og eftertænksomme vendinger. Den er slet ikke kedelig, så hvis du er til gys og eventyr i ‘rummet’ (bevares) så hop ombord.

Bogen er set til Kindle på amazon.com til den nette værdi af $2.99.
Netop nu svarer det til omkring 17 danske kroner.
Billigere underholdning findes næppe – med mindre, naturligvis, man er til strikkepinde eller kabale.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)