Carnal Surgery

0
Postet 22. maj 2011 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 172
 

Fra Permuted Press er modtaget endnu en novellesamling. Forfatteren er Edward Lee, der sælges som en uhyrlig, grotesk og meget ekstrem forfatter, så naturligvis var jeg spændt og forventningfuld over denne gysets mulige svar på tung metal. Der er ingen tvivl om at Edward Lee skriver så blodet drypper og organerne hænger slappe og slimede […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

Fra Permuted Press er modtaget endnu en novellesamling. Forfatteren er Edward Lee, der sælges som en uhyrlig, grotesk og meget ekstrem forfatter, så naturligvis var jeg spændt og forventningfuld over denne gysets mulige svar på tung metal.
Der er ingen tvivl om at Edward Lee skriver så blodet drypper og organerne hænger slappe og slimede ud af det halvtomme kadaver. Der bliver serveret sæd og urin i glas og der kastes op i åbne munde – bare for at nævne lidt og det lyder da også sådan meget ekstremt og ulækkert når det listes op, men lad os nøjes med ligge ham i gyser bunken med Aerosmith og Bon Jovi, for nogen Slayer er han trods alt ikke.
Edward Lee formår at skrive meget underholdende og rig på synsindtryk. Man keder sig ikke. Det er hæmningsløs og meget levende lyrik. Dialogen i langt de fleste af novellerne er høj klasse – ikke mindst “Hands”, der næsten ikke er andet. Jeg syntes dog bogen ender med at blive en kende for ensformig, da novellerne har det samme gennemgående tema: Hævn. Had. Elendighed. Skæbner. Ret og forkert. Så det er ikke at forfatteren skriver dårligt, men at novellerne kunne have været valgt med mere omhu. Det kunne have givet bogen mere liv og dynamik. Jeg er dog sikker på, at den vil kunne tilfredsstille enhver Edward Lee fan.
Den menneskelige fordærv serveres i 11 noveller, der til sammen fylder omkring 170 sider. Vi møder blandt andet en opdagelsesrejsende, der får lidt for meget eventyr på en gang og byder sindssygen velkommen. En karriere kvinde, der er tynget af sin alderdom og modarbejder den med plastickirurgi, mens hun søger anerkendelse fra indespærrede yngre mænd. En fordrukken drabschef, der ønsker folkets kredit for sit hårde arbejde, og indgår en aftale med den forkerte journalist. En noget seksuel opstemt kvinde med en fetish for mordere møder sit endeligt.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)