Banquet for the Damned

0
Postet 29. juni 2011 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 368
 

I “Banquet for the Damned” drager de to unge og økonomisk trængte musikere Tom og Dante mod St. Andrews – en universitetsby i Skotland – for at møde Eliot Coldwell. Deres tanke er at skabe et koncept-album baseret på Coldwell’s bog Banquet for the Damned. Bogen deler vandene og er udskældt og kritisereret af mange, […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forsideI “Banquet for the Damned” drager de to unge og økonomisk trængte musikere Tom og Dante mod St. Andrews – en universitetsby i Skotland – for at møde Eliot Coldwell. Deres tanke er at skabe et koncept-album baseret på Coldwell’s bog Banquet for the Damned. Bogen deler vandene og er udskældt og kritisereret af mange, men set som en okkult milepæl af ditto mange. Den handler om menneskelig passivitet og kristendommens afvigen fra spirituel praktiseren og om at søge nye højder og om at se en mening i alting.

På universitetet har Eliot været ved at skrive sin anden bog, og i den forbindelse har han samlet en gruppe studerende med den påstand, at undersøge paranormale fænomener, men med den skjulte dagsorden at finde egnede overnaturlige medier til sin okkulte praktiseren.

Hvad han dog ikke ved er, at der allerede under ceremonien, går en mørk og ond ting rundt mellem dem og udser sig kandidater til Det Ondes tjeneste.

Hvad Dante møder, gemt væk i kælderen under universitetet i St. Andrews, er kun en mystisk pint rest af den excentriske og indadvendte Eliot Coldwell. Dante må derfor som udgangspunkt tale med den betagende Beth. En dame som er mærkeligt dragende og uimodståelig og syntes at have en sær perversion for sex og blod. Dante’s idoliseren af Coldwell får ham dog til at bagatelisere faresignalerne indtil det er alt for sent.

Med den selvbestaltede drømmeforsker, Hart Miller, må Tom og Dante pludselig kæmpe mod en by fuld af besatte marioneter, styret af den dæmoniske enhed: The Brown Man.

Fundamentet i “Banquet for the Damned” minder meget om “Apartment 16” eller omvendt ditto, da sidstnævnte jo er en senere udgivelse.

Bogen skaber et troværdigt billede af et stolt og gammeldags bysamfund, der har glemt tidligere tiders sørgelige historie. Den emmer af atmosfære og stil og indkapsler en ond okkult stemning meget lig Edgar Allan Poe’s Guldbillen og Hjertet der forrådte. Et klassisk snigende gys i et sæt af moderne scenografi og rekvisitter.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)