Answers of Silence

0
Postet 2. januar 2016 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 292
 

‘Answers of Silence’ er en lidt anderledes novellesamling, der har sneget sig ud af de slibrige kanaler hos Deadite Press. Den er lidt atypisk simpelthen fordi den virker ret normal og tandløs i forhold til mange af deres andre udgivelser. Men – ret skal være ret – hvilken litteratur vil ikke virke seksuelt mondæn, blodløs […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

Forside

We will never scab, for our lives are open wounds. We will never scar if we forever bleed.

‘Answers of Silence’ er en lidt anderledes novellesamling, der har sneget sig ud af de slibrige kanaler hos Deadite Press. Den er lidt atypisk simpelthen fordi den virker ret normal og tandløs i forhold til mange af deres andre udgivelser. Men – ret skal være ret – hvilken litteratur vil ikke virke seksuelt mondæn, blodløs og kedelig, hvis det sammenlignes med titler af Wrath James White og Edward Lee? Hvis det da er det man går efter naturligvis.

Det fornemmes at samlingen er kommet til over tid, og der er måske kigget lidt skrivebordsskuffen. Jeg deler ikke mine medanmelderes ukritiske begejstring. Jeg synes for mange af novellerne er for korte og afsluttes utidigt (nej, det er ikke det samme). Der er plads til alle noveller i verden, men de retfærdiggør ikke nødvendigvis dem selv, ved at komme med tandløse argumenter for derefter at afslutte. Jeg kunne godt tænke mig at karaktererne viste mere af sig selv og at handlingen, i nogle tilfælde – bevares, drives lige en side eller to længere. Han stopper jo lige når begynder at blive spændende.. Og når alt gøres op, er det disse noveller, der efterlader et indtryk af at samlingen er gennemsnitlig og ikke bryder ud mellem alle de andre.

MEN. Geoff Cooper skriver med meget varme, humor, og meget passioneret. Han skriver anderledes, konsekvent, ens gennem bogen, men ikke nødvendigvis unikt og originalt, og mange virker som små sjove tanker, der ‘lige’ er vokset en kort novelle ud af – og de er flyvske, tynde, søgende. Den lille Antikrist er klam, tanken om en uinspireret massemorder er morsom, poesien i selvsmerte er god, etc., men flere mangler lige endnu et skridt, i hvert fald for denne anmelder. Sjovt dog, som han formår at kæde flere historier sammen og lægge påskeæg rundt omkring. Opdagede du den om Pink Floyd?

Det er nok ikke uventet at jeg vil fremhæve Bleed with me, The Sheriff of Pensive Avenue og One-eyed Jack som de bedste noveller i samlingen. De fortæller noget, er veludviklede, og afsluttes.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)