All Monster Action!

0
Postet 31. maj 2012 af i Bizarro

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 216
 

Det er ikke altid til at forudse hvad fremtiden bringer som ydmyg anmelder på Trauma Magazine og Cody Goodfellows kitch’y ‘All Monster Action!’ svang en bredside lige ind fra højre. Jeg havde ikke kunne forestille mig en genre som denne, .. men selvfølgelig .. hvorfor ikke? Der er ingen tvivl om at Cody Goodfellow nyder […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen


Det er ikke altid til at forudse hvad fremtiden bringer som ydmyg anmelder på Trauma Magazine og Cody Goodfellows kitch’y ‘All Monster Action!’ svang en bredside lige ind fra højre. Jeg havde ikke kunne forestille mig en genre som denne, .. men selvfølgelig .. hvorfor ikke?

Den tager sit udgangspunkt i den japanske Kaiju (Daikaiju, Kaijin) genre, der i øst relaterer til ethvert bizart væsen eller kæmpe monstre, der også kan være humanoide eller baseret på objekter, men som i vesten er beskåret til generelle monstre. Kendte monstre – som vampyrer, varulve, zombier – i vesten ville indgå i denne genre i øst. De mest kendte af disse monstre er Godzilla, Mothra og Ghidorah.

Der er ingen tvivl om at Cody Goodfellow nyder at surfe på denne bøjle og i ‘All Monster Action!’ florerer genren lystigt gennem de fire fantasifulde noveller der udgør bogen. Den blander anden verdenskrig med stamme folk, der påkalder en UFO-agtig levende ting, hvorfra de indtager en euforisende nektar. Vi møder en syg korrupt betjent og en seksuel planteting i bedste American Psycho stil og introverte personligheder med forurenet DNA bliver introduceret til et helt nyt univers i stil med Naked Lunch og det hele synes at blive større og større og vildere og vildere i titelnovellen, hvor kæmpe narkotiske monstre, voldsomme kindbakker, gigantiske tentakler, transformationer, cyborgs og hele byer forvandles til levende væsner.
Det er meget futuristisk, kitchy, steampunkagtigt og uden at være fjollet lykkes det Cody Goodfellow at være sjov og løs på tråden i et velskrevet, klogt sprog, der også er dokumenterende og institutionel.
Det kan være noget stort at kapere for en forkølet jyde, men thumbs up for denne utrolige tegneserie i tekstformat.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)