Afraid

0
Postet 1. maj 2011 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 384
 

En lille by i Wisconsin, med det beroligende navn Safe Haven, får uventet besøg, da en militær helikopter forulykker i de omkransende skove. Da den lokale sheriff ankommer er piloterne dræbt og dens last er på mystisk vis forsvundet. Denne ulykke indleder ubeskrivelige rædsler for indbyggerne, der pludselig finder sig selv til måls for programmerede, […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

En lille by i Wisconsin, med det beroligende navn Safe Haven, får uventet besøg, da en militær helikopter forulykker i de omkransende skove. Da den lokale sheriff ankommer er piloterne dræbt og dens last er på mystisk vis forsvundet. Denne ulykke indleder ubeskrivelige rædsler for indbyggerne, der pludselig finder sig selv til måls for programmerede, kropsmodificerede, eks-dødsdømte fanger, der ikke føler smerte og gør det at dræbe til en kunst.
Vi følger nogle grupperinger i deres ulige kamp mod disse overmennesker, i en by lagt i mørke og uden kontakt med verden udenfor. Isoleret og umulig at slippe ud af.
Måske ligger der mere bag?
Måske var det slet ikke et tilfælde?
‘Afraid’ er en fantastisk intens roman i et meget højt tempo. Den formår at holde sin nerve gennem hele bogen og plottet udvikles og afsløres på rette tidspunkt. Undervejs blev jeg mindet om Dean Koontz’ roman ‘Eksperimentet’ og tog mig selv i at ønske en filmatisering. Formentlig på grund af at bogen er meget visuel og minutiøs. Handlingen skifter godt mellem de forskellige grupperinger og sammen med dens totale mangel på kapitler, gør det næsten umulig at ligge bogen fra sig. Jeg befandt mig næsten i en form for litterær udmattelse efter timers intens læsning af de 350 sider. En fantastisk underholdende bog. Jeg glæder mig bestemt til at læse mere af Jack Kilborn.
Jack Kilborn er et pseudonym for J. A. Konrath, der er kendt for sine romaner om Chicago betjenten Jacqueline Daniels. Under pseudonymet Jack Kilborn er også udkommet: ‘Trapped’ og ‘Endurance’.
Ingen af hans bøger er oversat til dansk. Hvilken skam.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)