Acheron

0
Postet 10. november 2011 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 260
 

Fra Permuted Press er modtaget ‘Acheron’ af Bryon Morrigan. Vi er i Irak. Soldaten, Nathan Leathers tages til fange af formodede ekstremister. Fra sit fangenskab kan han høre bomber, skud, rystelser og tumult. Da det lykkes ham at undslippe er byen en helt anden. Han finder sammen med et hold arkæologer, der arbejdede med en […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

acheronFra Permuted Press er modtaget ‘Acheron’ af Bryon Morrigan.
Vi er i Irak. Soldaten, Nathan Leathers tages til fange af formodede ekstremister. Fra sit fangenskab kan han høre bomber, skud, rystelser og tumult. Da det lykkes ham at undslippe er byen en helt anden. Han finder sammen med et hold arkæologer, der arbejdede med en udgravning i ørkenlandskabet og erfarer, at der er tale om et tempel fra Alexander den Store’s tid. Et tempel der blev bygget til den onde gud Serapis og som skulle ligge på floden Acheron. Acheron siges at strømme ind i De Dødes Rige. Sagnet fortæller at templet blev skjult i dynger af sand. Da bombardementerne rydder dette sand og skaber et hul til underverdenen finder de ud af, hvorfor templet blev skjult.
En grønlig tåge afdækker en anden dimension, hvor flyvende bæster, kolossale krokodille-lignende monstre og zombier hører til. Dommedag syntes altid at trigge fanatisme og det viser sig også, at arkæologernes sikkerhedsvagter er kristne fanatikere. Nathan, der ikke selv er troende, må som betaling for sine synder drage ned i underverdenen med stænger af dynamit for at standse ondskaben ellers vil vagterne dræbe arkæologerne og nogle arabiske fanger.

‘Acheron’ er ikke det største intellektuelle brag på markedet, men man hænger ved til den bitre ende alligevel. Det kan forekomme, som har Bryon Morrigan tænkt en relativ simpel tanke og spundet sin bog om den – uden den største drejebog eller episke forestillinger. ‘Underverdenen’ kunne godt have været udforsket mere og væsnerne uddybet. De ville have været mere uhyggelige med en historik i stedet for at fremstå som skæve karikaturer. Når de sættes sammen med Bryon Morrigan’s helt, der omvendt virker meget smartere end sine lidelsesfæller og som er sej og har vild lyst til at sparke røv hele tiden – og dette gerne i sin militær-uniform – kan det nemt virke som er Duke Nukem løs i ørkenen. Endeløs action i sandfyldt anarkistisk mekka.

Bryon Morrigan forfatter et let forstået og ikke særligt indviklet sprog og byder ikke læseren på de mest indviklede konspirationsteorier, men det kan jo også have sine forcer. I ‘Acheron’ føles de dog en kende spildte.


Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)