A View from the Lake

0
Postet 15. oktober 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Forfatter:
 
Forlag:
 
Udgivet:
 
Sprog:
 
Type:
 
Sider: 180
 

:

Det hele.
 

:

Forordene er afslørende.
 

Læs lige den titel igen .. måske ikke ligefrem gåsehud, men sætter en ret god stemning, ikke? James og Katherine udlejer hytter der ligger i en skov med en idyllisk sø ved byen Blissfull Point, Massachusetts. En dag finder James en død dreng i søen og det forandrer ham for altid: Tynget af skyldfølelse, begynder han […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4.5/ 5

af Daniel Henriksen
Hele artiklen

forside

Læs lige den titel igen .. måske ikke ligefrem gåsehud, men sætter en ret god stemning, ikke?

“But there are things we’re not meant to know. Not ever.” The milky eyes glistened. Perhaps she saw and remembered far more than Carlo had initially suspected. “I know what James is, I’ve known for some time now.”

James og Katherine udlejer hytter der ligger i en skov med en idyllisk sø ved byen Blissfull Point, Massachusetts. En dag finder James en død dreng i søen og det forandrer ham for altid: Tynget af skyldfølelse, begynder han langsomt at udvikle en mental sygdom. Han er sikker på at han bliver iagttaget fra søen. Han kravler rundt på gulvet og han siger de mærkeligste ting. Tidligere en aktiv digter, men nu holder han sine skriverier hemmelige. Livet er blevet en blind vej for James. Da James selv forsvinder få måneder efter, vil ingen rigtig indrømme at de ikke længere bryder sig om stedet og søen, og de hytter, som hans kone og ham udlejer, begynder så småt at forfalde.

Nogle år efter kommer Katherine til den konklusion, at hvis hun skal videre med sit liv, må hun nødvendigvis begynde forfra. Hun beslutter at sælge hytterne – men først til foråret. Hun vil blive der vinteren over og bearbejde sin smerte. Langsomt som vinteren skrider frem, åbenbares mere om James og selvom det er svært at tro på, er han måske slet ikke død og måske er han slet ikke som han foregav at være.

Og hvem er de mærkelige skikkelser, der pludseligt synes at forsvinde? Dem på den anden side af søen? Og hvordan kan det gå til at der er lys i hytterne, når de er uden elektricitet?

The old woman, forever frozen in agony, forever dead, pressed her face to the glass, mouth open in a silent scream, eyes coated in a slimy white shell, cataracts having consumed them entirely.

‘A View from the Lake’ er en ikke så meget en bog som det er en sindstilstand. Den hiver dig ind i sit univers, hvor det uforklarlige og dystre lurer om hvert hjørne, og den slipper dig ikke før du har vendt sidste side. Uheldigvis alt for tidligt. Bogen har den længde, som den nødvendigvis bør have, men du vil ønske den var længere. Det er en af de bøger, man hiver frem igen – for lige at forstå det hele og være afklaret med det. Den hænger ved og for at citere Stephen King: It grows on you.

Bogen er en rigtig god spøgelseshistorie, der virkelig burde filmatiseres. Den fryser dit blod til is og var tæt på at give mig et chok på et tidspunkt. Den eneste bog, der tidligere har formået det er Clive Barkers Weaveworld. Det er godt gået. Gifune er en prægtig ordsmed, der i ‘A View from the Lake’ nærmest fortryller læseren med ren poesi.

Det er ikke sidste gang jeg læser Greg F. Difunes værker og ikke sidste gang jeg læser denne. I virkeligheden er det vel den bedste hæder en anmelder kan give.

‘A View from the Lake’ er genoptrykt af Samhain Publishing. Anmeldelsen er af denne udgave. Den kan forudbestilles hos Samhain.

Om skribenten

Daniel Henriksen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)